یکی از جلوه های اعجاز سخنان امام علی علیه السلام این است که محدود به زمان خاصی نیست. شنیدن سخنان او می تواند همواره شنونده را به تفکر وادارد. امام علی (ع) در دوران خلافت خود با منش و شیوه زندگیش درسی جاوید به همه مسئولین حکومت های اسلامی داده است. در اینجا جمله از ایشان را درباره درآمد او در زمان خلافتش خواهیم خواند.
کتاب المناقب به همت ابن شهرآشوب در قرن ششم میلادی در 4 جلد تنظیم شده است. جلد دوم این کتاب به فضائل امام علی اختصاص دارد. در بخشی از کتاب توجه امام علی به بیت المال و ساده زیستی او به خوبی توصیف شده است.
دَخَلْتُ بِلَادَكُمْ بِأَشْمَالِي هَذِهِ وَ رَحْلَتِي وَ رَاحِلَتِي هَا هِيَ فَإِنْ أَنَا خَرَجْتُ مِنْ بِلَادِكُمْ بِغَيْرِ مَا دَخَلْتُ فَإِنَّنِي مِنَ الْخَائِنِينَ
ای مردم! با این لباسی که بر دوش دارم و این مرکبی که بر او سوار هستم، داخل شهر شما شدم،
پس اگر من از شهرتان خارج شدم و به غیر از چیزهایی که با آن وارد شدم، چیز دیگری داشتم، پس بدانید من ازخیانتکاران هستم.
در این سخن دو نکته وجود دارد. نکته ای که واضح است و اغلب افراد با خواندن آن به سادگی پی می برند این است که علی ابن ابیطالب به عنوان خلیفه مسلمین به مردم بیان کرده که در زمان حضورم در شهر شما چیزی به دارایی من اضافه نخواهد شد. نکته دوم ماجرا این است که خلیفه مسلمین هنگام ورود به یکی از مراکز حکومت خود اوج ساده زیستی را به نمایش می گذارد. لباس بر دوش و یک مرکب!
زیبایی این سخن عدم تعلق آن به زمان و مکان خاصی است. هرگاه خبری از انتشار فیش حقوقی فراتر از انتظار یا فساد مالی یک فرد مسئول در هر پست و سمتی را می شنوم نکته اول این سخن در ذهنم تداعی می شود. همچنین هنگامی که یک مسئول و مدیر کشوری را با ثروت و مکنت ظاهری بسیار می بینم جنبه دوم این سخن از خاطرم عبور می کند…
تاکنون انتشار خبر فیش حقوقی یا اختلاس کدام مسئول شما را بیشتر آزرده کرد؟
2 نظرات در مورد “فیش حقوقی امام علی”
با سلام خدمت مهندس محمدیان عزیز
واقعا مطالب سایت، در اوج سادگی و کوتاه بودن، بسیار تاثیرگذار و خواندنی هست. در ضمن قالب سایت و رنگ بندی هم واقعا جذب کننده هست.
موفق باشی دوست عزیز
سلام محسن عزیز
این بهترین تمجیدی بود که می توانستم دریافت کنم.
امیدوارم پاساک پلاست نیز همیشه روبه رشد و تعالی باشه.