موسیقی بی کلام (تنهاترین) نهنگ از گروه Iday

  1. رضا محمدیان
  2. موسیقی
  3. موسیقی بی کلام (تنهاترین) نهنگ از گروه Iday

در سال 1989 نخستین بار صدایی از یک نهنگ در فرکانسی غیرطبیعی دریافت شد. این نهنگ در فرکانس 52 هرتز صدا تولید می‌کرد که در محدوده عادی شنوایی دیگر گونه‌های این نهنگ قرار نداشت. نهنگ 52 هرتز نمی‌توانست با همنوعان خود ارتباط برقرار کند و با نام تنهاترین نهنگ دنیا معروف شد. گروه موسیقی Iday (به رهبری دمیر محمدیاروف) براساس زندگی غم‌انگیز این نهنگ یک آهنگ بی‌نظیر خلق کرد.

تنهاترین نهنگ دنیا

نام قطعه : نهنگ (Whale)

آهنگساز: iday (دمیر محمدیاروف)

سال انتشار: 2016

در ملودی این موسیقی صدای نهنگ 52 هرتز شنیده می‌شود.

album-art

نهنگ‌ها موجوداتی هستند که در دل اقیانوس بی‌کران به وسیله امواج صوتی برای یکدیگر پیام می‌فرستند و همنوعان خود را می‌یابند. صدای منحصر به فرد نهنگ 52 هرتز به گونه‌ای است که سایر همنوعانش قادر به شنیدن صدای او نیستند. محدوده صدای نهنگ آبی بین 10 تا 39 هرتز است و محدوده صدای نهنگ پره‌ماهی نیز از حدود 20 هرتز فراتر نمی‌رود. با توجه به این موضوع صدای نهنگ 52 هرتزی هیچگاه توسط سایر همنوعانش شنیده نمی‌شود. پس به طور طبیعی نهنگ تنها، هیچ شانسی برای یافتن جفت نخواهد داشت. زندگی غم‌انگیر این نهنگ نخستین بار به صورت گسترده سال 2004 در نیویورک تایمز بازتاب یافت و این مجله به نهنگ 52 هرتزی، لقب تنهاترین نهنگ دنیا را داد.

خواندن زندگی غم‌انگیز این نهنگ موجی از احساسات و توجه را به سمت او جلب کرد. دانشمندان به مطالعه دقیق زندگی او پرداختند. آنها دریافتند هرساله از اواسط تابستان تا اواخر پاییز صدای این نهنگ در محدوده جزایر کجیاک تا ساحل کالیفرنیا شنیده می‌شود. آنها تلاش کردند تا گونه‌های دیگری از این نهنگ را کشف کنند اما متاسفانه نتیجه‌ای حاصل نشد. به عبارتی این صدا همواره از یک منبع شنیده می‌شود. حتی مسیر تقریبی حرکت این نهنگ در اقیانوس نیز با سایر همنوعانش شباهتی ندارد تا او در دل اقیانوس بزرگ آرام همچنان در تنهایی زندگی کند.

در سال 2016 گروه موسیقی Iday که توسط دمیر محمدیاروف راه‌اندازی شده است یک موسیقی بی کلام برای این نهنگ تنها ساخت. ملودی پس زمینه این اثر آوای محزون این نهنگ است. این آهنگ در فضای وب فارسی با استقبال نسبتا مناسبی روبه‎‌‌رو شد. البته خوانندگانی مانند کریستا بل و گروه‌های دیگر مانند BTS نیز برای تنهاترین نهنگ دنیا آثاری منتشر کرده‌اند.

نکته جالب اینکه علیرغم تلاش‌هایی که شده تاکنون تصویری از این نهنگ ثبت نشده است. نهنگ 52 هرتزی به نمادی برای افرادی تبدیل شده که علیرغم تلاشی که دارند هرگز صدایشان شنیده نمی‌شود و در تنهایی به سر می‌برند.

11 نظرات در مورد “موسیقی بی کلام (تنهاترین) نهنگ از گروه Iday

  1. چقدر لقبش بهش میاد تنهاترین نهنگ دنیاست واقعا…
    همه ما ممکنه گاهی حس کنیم تنهاترین انسان روی زمینیم.

    1. صدا کن مرا

      صدای تو خوب است

      صدای تو سبزینه آن گیاه عجیبی است

      که در انتهای صمیمیت حزن می روید

      در ابعاد این عصر خاموش

      من از طعم تصنیف درمتن ادراک یک کوچه تنهاترم

      بیا تابرایت بگویم چه اندازه تنهایی من بزرگ است

      و تنهایی من شبیخون حجم ترا پیش بینی نمی کرد و خاصیت عشق این است

      کسی نیست

      بیا زندگی را بدزدیم آن وقت

      میان دو دیدار قسمت کنیم

      بیا با هم از حالت سنگ چیزی بفهمیم

      بیا زودتر چیزها را ببینیم
      و……
      (عالی بود…چه تنهایی غریبی .منتظرم تا نوشته ی زیبایت در باب همسان سازی تنهایی نهنگ و انسان را بخوانم .مشتاقم مشتاق )
      بیا تا برایت بگویم چه اندازه تنهایی من بزرگ است .
      نهنگ تنها🌹
      انسان در تبعید 🌹
      معجزه آشنایی 🔥

  2. شعر سهراب عالی بود…
    آهنگ نهنگ تنها را پلی کردم و شعر سهراب را خواندم!
    تجربه بی‌نظیری بود.
    سپاس از شما
    حتما خواهم نوشت… احتمالا در بخش مفاهیم آن را بارگذاری خواهم کرد!

    1. چشم انتظاریم برادرجان🙏
      خدارو شکر که برادرم رو‌مایوس نکردم از خودم ،با شعرهایی که با متن ها و نوشته هایش به ذهنم خطور می‌کنه و اینجا به اشتراک میزارم.
      سپاس از تو

  3. در روزگاری به سر می‌بریم که انسان‌ها مانند نهنگی در اقیانوس رها شده‌اند. فرق انسان های امروز با این نهنگ نگونبخت در جنس تنهاییشان است. این نهنگ دوستانش را نمی‌یابد اما انسان در اجتماع نیز احساس تنهایی می‌کنند.
    به موسیقی زیبای نهنگ تنها گوش بدهیم…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *